Jens Smærup Sørensen

JENS SMÆRUP SØRENSEN (f. 1946) har skrevet en lang række berømmede romaner og fik et kæmpe læsergennembrud med Mærkedage, 2007, som han fik boghandlerprisen De gyldne laurbær for. Romanen er blevet en moderne klassiker ved sin beskrivelse af det gamle bondesamfunds afvikling og velfærdsstatens fremvækst. Herefter fulgte Hjertet slår og slår, 2012, Feriebørn, 2015, Jens, 2018. I 2020 udkom romanen Klinten, der fik fremragende anmeldelser.

Den 28. maj 2021 udkommer artikelsamlingen En håndfuld grus i andedammen i anledning af forfatterens 50-års jubilæum og 75 års-fødselsdag.

Jens Smærup Sørensen er en af Danmarks største prosaister. Han har indtil 2020 været medlem af Det Danske Akademi.Han er pt. formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Han har gennem årene modtaget stort set alle danske litteraturpriser for sit forfatterskab.

Se mere på forfatterens hjemmeside: https://www.smaerupsoerensen.dk/

Anmeldelser

 • "Intens roman (...) Så fejende flot og koreografisk er to balder, deres placering, størrelse og bevægelser aldrig før blevet beskrevet i dansk litteratur. Kosteligt."

  Politiken
 • "Fremragende. En roman om tiden til tiden."

  Kristeligt Dagblad
 • "Et billede af det samfund, vi kender så godt. Tegnet med få streger. Man må lette på hatten for denne roman."

  Dagbladenes bureau
 • "Blændende"

  Jyllands-Posten
 • "Stilfærdigt velfortalt, veloplagt skrevet. (...) En sødmefuldt livsbekræftende bog."

  Information
 • "Rigt og virtuost summende roman. En fortælling om ensomhed og kærlighed og fællesskab og den forviklede, forbumlede dynamik mellem de tre størrelser, og måske er det ovenikøbet en Danmarks-roman."

  Weekendavisen
 • "Jens Smærup har skænket os en roman, som i sin mangel på selvhøjtidelighed næppe bliver den, der omsider giver ham Nordisk Råds Litteraturpris, men som giver os desto mere morskab undervejs."

  Morgenbladet, Norge
 • "En bog af sand lødighed, fyldt med intellektuelle og oplevelsesmæssige fortætningspunkter. Enhver med glæde ved ordentlig og ægte litteratur bør unde sig selv at læse Smærups personlige bekendelse til kunsten og litteraturen."

  Information
Se alle anmeldelser
+