Lars Saabye Christensen

LARS SAABYE CHRISTENSEN er født 1953 i Oslo. Han debuterede 1976 med digtsamlingen Historien om Gly. Sit litterære gennembrud fik han med generationsromanen Beatles, 1984, der er en klassiker i norsk litteratur. Med Halvbroderen (2001), som blev hædret med Nordisk Råds Litteraturpris, befæstede han sin position som en af Norges største forfattere. Hans bøger er udkommet i 36 lande. Hans store Oslo-trilogi Byens spor udkom på dansk i 2018-19 til fremragende anmeldelser.

I sidste bind af Byens spor erklærede Lars Saabye Christensen, at han havde skrevet sin sidste roman. Hans nye bog, Min kinesiske farmor, problematiserer digtning og fiktionalisering og forsøger uden disse virkemidler at indkredse, hvem hans farmor, som boede i Hongkong 1906-10, egentlig var.

Se video med forfatteren her:

Forfatterens bogtips her:

Anmeldelser

  • "Lars Saabye Christensen har sat punktum for sit trebindsværk om Oslo. Det blev et mesterværk. På højde med Stefan Zweig og Marcel Prousts. (...) En genistreg. Oslo-trilogien er en menneskelig komedie, som man klukker sig i gennem, så det gør ondt. På højde med ’Verden af i går’ og ’På sporet af den tabte tid’."

    Politiken
  • "Bogen kan reflektere højstemt over døden og tiden, men er alt andet end højtidelig."

    Politiken
  • "En mesters værk."

    Weekendavisen

Lars Saabye Christensen er én af Nordens allerstørste forfattere, en historiefortæller af Guds nåde.

Information om Byens spor