Sara Stridsberg

SARA STRIDSBERG, født 1972, debuterede med romanen Happy Sally. Sit internationale gennembrud fik hun med den følgende roman, Drømmefakultetet (da. 2007), som hun også blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris for. Med Darling river (2010) og Beckomberga (2014) befæstede hun sin position som en af Sveriges største nulevende forfattere. Hun har skrevet adskillige prisbelønnede skuespil, som er udkommet i Medealand och andre pjäser (2012), og Nelly Sachs kommer aldrig fram till havet (2016). Den 15. marts 2019 udkom Kærlighedens Antarktis på dansk til suveræne anmeldelser.

Stridsbergs anden roman, Drømmefakultet, er i marts 2019 blevet nomineret til den fornemme internationale pris, Man Booker Prize.

Foto:© Irmelie Krekin

Anmeldelser

 • "Fremragende anti-krimi. Stridsbergs sprog formår at bære det ubærlige, at lægge sig som et blødt tæppe, der fører os ind i det værste – og videre."

  Politiken
 • "Øm og smertefuld historie i smuk prosa. Lysende smuk, mytologisk og sprogligt syngende roman."

  Kristeligt Dagblad
 • "(...) En historie som i Stridsbergs fabelagtige skrivehænder bliver både sprogligt fængende og tematisk hårdtslående. Stridsberg er en af Nordens bedste forfattere."

  Børsen
 • "En uafrystelig roman, som viser, hvor forbløffende langt en forfatter kan gå, når idé, sprog og handling passer som fingrene i en håndsyet handske."

  Weekendavisen
 • "Tragisk, tankevækkende og fuld af kærlighed."

  Information
Se alle anmeldelser
+

Udgivelser af Sara Stridsberg

Andre titler af Sara Stridsberg