Formater

 • 1. udgave
  1. udgave
  Marts 2023

  Madame Nielsen

  Efter Tiden

  Fiktion

  "Intet & Ingen

  Af dem, der var her før os

  Har forberedt os på dette."

  Sådan, som et digt eller en salme, åbner det fjerde og sidste bind i Madame Nielsens romanværk Pentagon smeltet, i tiden efter klimakatastrofen.

  Sammen med nogle få andre "sidste mennesker" i en lille by et sted, der kunne være Vestsjælland, omgivet af udtørrede søer og døde skove, lever en dreng og hans ene forælder. Vi følger deres stille liv, det daglige forsøg på at finde vand og trække vejret, lytter til deres enkle og fortryllede samtaler og ser med deres blik flygtningene, der hver dag passerer tavse gennem den lille by på vej nordpå mod bjergene hinsides havet, hvor håbet og fremtiden ifølge rygtet endnu findes.

  En fortælling af poetisk og paradoksal skønhed, et stilleben af den verden og det liv "Efter Tiden", der venter vores børn. 

  Formater

  • 1. udgave
   1. udgave
   Marts 2023

   Anmeldelser

   • "Madame Nielsens roman er uhørt smuk. (...) Som filosofisk replik om sprogkunstens rolle midt i en krisetid er den forrygende."

    Politiken
   • "Med mesterlig hånd styrer hun sin litterære tour de force, der springer fra provinsby over berlinske sexklubber til franske klostre, i sikker havn."

    Berlingske
   • "Alt, Madame Nielsen rører ved med sit sprog, bliver til guld."

    Information
   • "Den radierende og hypnotiserende prosa er på én gang inderlig og underlig, men altid smuk, hun er i den grad den eneste af sin slags i dansk litteratur."

    Weekendavisen
   Se alle anmeldelser
   +