Pola Oloixarac

Mona

Roman

Udkommer den 03. april 2020

Mona Tarrile-Byrne, en smuk, ung forfatter-darling fra Peru, sidder i et fly på vej til Sverige. Med sig har hun en lækker garderobe og starten på et nyt manuskript, i sig et par valium og temmelig meget vodka. Mobilen er anbragt i skødet, så hun kan få et par småorgasmer ud af de vibrerende sms’er fra sin irriterende stalker.

Mona er nomineret til den prestigefyldte, svenske Basske-Wortz litteraturpris, og sammen med en lille udsøgt skare af internationale forfatterstjerner inviteret til Sverige for at deltage i kåringen af prisvinderen. Nerverne står på højkant, og i den weekend, hvor de venter på afsløringen af vinderen, er der grænseoverskridelser på alle fronter: sex, druk, jalousi, hensynsløs ambition og litterær smiger. Forfatteren Philippe holder en personlig tale kopieret direkte fra et værk af Samuel Beckett, Mona veksler mellem vilde forførelser og vodkaer, og en koreansk forfatter sidder helt stille og strikker.

Ud fra sin personlige oplevelse af det internationale litterære miljø – og formodentlig inspireret af skandalerne i Det Svenske Akademi – afslører forfatteren hykleriet og brutaliteten i kultureliten. Læseren er i fantastisk selskab med Mona, der som en kvindelig Henry Miller turnerer gennem romanen med et syleskarpt sprog og en ‘zero fucks given’-attitude.