Formater

 • 1. udgave
  1. udgave
  August 2020 ISBN: 9788793661943

  Oversat af Charlotte Jørgensen og Lars Saabye Christensen

 • E-bog
  E-bøger
  August 2020
 • Lydbog
  Lydbøger
  August 2020

  Indlæst af Bent Otto Hansen

  Lars Saabye Christensen

  Min kinesiske farmor

  Fiktion

  - Fortæl mig om Kina. Lars Saabye Christensen sidder ved sin 89-årige fars sygeleje og beder ham fortælle den familiehistorie, der med farens død kun vil være erindring. Men faren siger ingenting. Opfordringen åbner derimod en dør i forfatterens indre til hans egen og slægtens historie, som den udfoldede sig over fire generationer, to århundreder og den halve verden: fra Hjørring til Hongkong, fra Gabels gate i Oslo til Julianehåbsvej i Hellerup. Omdrejningspunktet for historien er den ’kinesiske’ farmor: murermesterdatteren Hulda, der falder pladask for den unge skibsfører Christensen, da han i 1905 træder ind i hendes hatteforretning i Aalborg, og som kort efter, som hans nygifte hustru, rejser til Hongkong for at møde ham derude.

  I en veloplagt og underholdende tekst, der suverænt forbinder farens, farfarens og oldefarens livshistorier med den personlige beretning om en ung digters tilblivelse, forsøger forfatteren at komme tættere på sin kinesiske farmor. Hvem var hun, denne kvinde, hvis liv i modsætning til mændenes aldrig blev dokumenteret med hædersord, medaljer, festtaler og avisinterviews, og som ikke efterlod sig noget skriftligt ud over en forrygende opskrift på kashmirs fiskeragout? Og er det overhovedet muligt at give historiens usynlige kvinder en historie uden at gribe til fiktionalisering og digt?

  Min kinesiske farmor er et originalt og anderledes portræt af en kvinde, en søgende og spørgende indkredsning af en kvindeskæbne gennem den tid, de mennesker og steder hun blev til igennem.

  Formater

  • 1. udgave
   1. udgave
   August 2020 ISBN: 9788793661943

   Oversat af Charlotte Jørgensen og Lars Saabye Christensen

  • E-bog
   E-bøger
   August 2020
  • Lydbog
   Lydbøger
   August 2020

   Indlæst af Bent Otto Hansen

   Anmeldelser

   • "En mesters værk."

    Weekendavisen
   • "Bogen kan reflektere højstemt over døden og tiden, men er alt andet end højtidelig."

    Politiken